fbpx
- - Days
- - Hours
- - Minutes
- - Seconds
Data Privacy week exclusive

Get 50% off on yearly Pro plan.  Use code PRIVACY50 REDEEM NOW T&C apply

Gratis sekretesspolicygenerator

Skapa en gratis sekretesspolicy för din webbplats

Skapa en anpassad sekretesspolicy för ditt företag med CookieYes sekretesspolicygenerator inom mindre än 2 minuter.

  • Livstidskonto GRATIS
  • Enkelt frågeformulär
  • GDPR- och CCPA-kompatibel
  • Byggd för alla företag

SKAPA GRATIS SEKRETESSPOLICY

 
*Sekretesspolicyn genereras på engelska.

Gratis sekretess-/integritetspolicygenerator

Så här använder den kostnadsfria sekretesspolicygeneratorn

Varför du behöver en sekretesspolicy

En sekretesspolicy är ett juridiskt krav om du samlar in personuppgifter från användare. Personuppgifter kan innehålla allt från namn, e-post, IP-adresser till cookies som du använder på webbplatser. Därför är det en bra tumregel att lägga till en sekretesspolicy på din webbplats eller i din app.

Vår sekretesspolicygenerator hjälper dig att skapa en anpassad sekretesspolicy för ditt företag och se till att du följer sekretesslagar runt om i världen, såsom General Data Protection Regulation (GDPR), California Consumer Privacy Act (CCPA) och många fler.

Skapa en integritetspolicy inom mindre än två minuter!

Vår integritetspolicygenerator täcker alla nödvändiga områden i ditt företag för att skapa en omfattande sekretess–/integritetspolicy.

1

Gå till sekretesspolicygGenerator

2

Svara på frågeformuläret

3

Förhandsgranska och generera din sekretesspolicy

Done

Och du är klar!

Välj ett tillvägagångssätt som är integritetsfokuserat med CookieYes

Visa en banderol för samtycke till cookies, skapa en anpassad integritets- och cookiepolicy för att din webbplats ska hålla koll på sekretesslagarna.

REGISTRERA DIG GRATIS

Vanliga frågor och svar om integritetspolicygeneratorn

Är integritetspolicygeneratorn gratis?

Ja. CookieYes integritetspolicygenerator är gratis att använda. Du kan registrera dig på CookieYes gratis och skapa en integritetspolicy kostnadsfritt. Om du har några frågor, förslag eller klagomål om integritetspolicygeneratorn, kontakta vårt supportteam.

Vad täcker integritetspolicygeneratorn?

För att hjälpa dig att följa reglerna kommer vår mall för integritetsspolicy i stort sett att täcka:

  • Grundläggande information om ditt företag som namn, webbplats och plats
  • Information om vilka typer av personuppgifter som samlas in från dina användare
  • Uppge för vilket syfte du samlar in personupgifter från dina användare
  • Information om spårningsteknik som du kan komma att använda, till exempel cookies
  • Information om hur användare kan kontakta dig för dataskydd eller integritetsrelaterade ändamål

Hur lång tid tar det att skapa en integritetsspolicy ?

Vår integritetsspolicygenerator är snabb och enkel, du kan skapa en webbplats integritetsspolicy anpassad för ditt företag inom under två minuter.

Kan jag ladda ner sekretesspolicyn?

Du kan generera sekretesspolicyn och få den via e-post eller så kan du kopiera och klistra in dokumentet som text eller HTML.

Vad är en sekretesspolicy och varför behöver du en?

En sekretesspolicy är ett uttalande eller meddelande på webbplatsen som kommunicerar med dina användare om hur den samlar in, använder, delar, lagrar och skyddar deras data.

På sidan med sekretesspolicyn nämns också de olika åtgärder du har vidtagit för att följa de industriella och etiska standarderna. Den inkluderar också hur användare kan ändra sina preferenser angående datainsamling och användning.

Sekretessbestämmelser som den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR) och California Consumer Privacy Act (CCPA) kräver att en webbplats är transparent om hur den behandlar användarnas personuppgifter (kunder och besökare). Användarna har rätt att få veta hur deras uppgifter samlas in och hanteras av webbplatsen. Så för att vara GDPR- och CCPA-kompatibel måste du lägga till en sekretesspolicy på din webbplats.

Varför uppdaterar alla sin sekretesspolicy?

Tillkomsten av GDPR resulterade i att många företag uppdaterade sin sekretesspolicy för att uppfylla sekretesskraven. Förordningen ålägger företag att vara mer transparenta för sina användare. Detsamma gäller för CCPA. När ett företag lägger till nya tjänster eller tredjepartsleverantörer eller det sker en förändring i deras databehandlingspraxis, är de skyldiga att uppdatera sekretesspolicyn och informera användarna om det.

Hur skriver jag en GDPR & CCPA-kompatibel sekretesspolicy?

När du genererar en GDPR- och CCPA-kompatibel sekretesspolicy för din webbplats måste du komma ihåg några punkter, till exempel:

  • Dela upp i sektioner – dela upp informationen i olika sektioner så att det är lätt för användarna att förstå och hitta relevanta uppgifter.
  • Använd enkelt och rakt-på-sak språk – undvik komplicerade juridiska eller tekniska termer som kommer att förvirra människor. Använd lekmannatermer.
  • Var kortfattad – försök att ge informationen så tydligt som möjligt och med några få ord.
  • Lättillgängligt – placera länken till policyn på viktiga delar av webbplatsen och där det är relevant.

Vilken information krävs i en sekretesspolicy för GDPR?

Artikel 13 i den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR) listar den nödvändig information som man måste tillhandahålla om man samlar in personuppgifter från användarna. Låt oss titta på de relevanta uppgifterna som måste ingå i en välskriven sekretesspolicy för GDPR-efterlevnad.

Information om webbplatsen

Du måste dela webbplatsadministratörens/företagets kontaktuppgifter, till exempel telefonnummer, postadress och e-postadress. Annan information som vilket syfte din webbplats tjänar kan också tillhandahållas.

Information om insamling och bearbetning av uppgifter

I det här avsnittet förklaras vilken typ av personuppgifter du samlar in, hur och varför du samlar in dem och var du lagrar och delar dem. Det är viktigt att nämna här att du samlar in data först efter att ha fått användarens samtycke.

Det finns flera sätt som en webbplats samlar in data på, till exempel via cookies, pixeltaggar och formulär. Du måste nämna alla dessa uttryckligen med syftet för datainsamlingen. Dina användare måste vara medvetna om varför du begär deras data för att fatta ett välgrundat beslut.

Om du delar data med tjänster från tredje part måste det också nämnas i sekretesspolicyn.

Dina användare måste vara medvetna om var deras data kommer att lagras och hur länge.

Integritetspolicyn måste förklara alla cookies (nödvändiga och onödiga) med vilket syfte de tjänar och hur länge. Det måste klargöras att användarna kan vägra/ändra sitt samtycke-till-cookies-status för tredjepartscookies och hur de kan göra det.

Alternativt, kan du skapa en cookiepolicy för att lägga till cookieinformation. I så fall måste du nämna länken till den i integritetspolicyn.

Information om dataskydd och användarrättigheter

Informera dina användare om de säkerhetsåtgärder du har vidtagit för att hålla uppgifterna säkra. Eller vad de kan göra från sin sida för att säkerställa dataskydd.

Du måste förklara hur användarna kan kontakta dig för att utöva sina rättigheter (och dess villkor), till exempel för att komma åt, invända mot behandling eller ta bort sina data från din databas.

Du måste tillhandahålla information om hur de kan välja bort dina tjänster.

Ändringar i sekretesspolicyn

Sekretesspolicyn kan behöva ha periodiska uppdateringar för att följa ändrade sekretessbestämmelser. Du måste informera användarna om alla ändringar som gjorts i policyn tillsammns med de nya giltighetsdatumen.

Vilken information krävs i en CCPA-integritetspolicy?

CCPA-efterlevnadskrav för integritetspolicy liknar de som GDPR har. Om din webbplats är föremål för CCPA-efterlevnad måste du avslöja följande information i integritetspolicyn:

  • Kategorierna för personlig information (samma som personuppgifter) som samlas in från användarna.
  • Källkategorier för insamling av personuppgifter.
  • Syftet med att samla in eller sälja personuppgifter.
  • De tredje parts-kategorier som du delar personuppgifter med.
  • Konsumenternas olika rättigheter.
  • Kontaktuppgifter eller metoder för att utöva CCPA-rättigheterna.

Integritetspolicyn måste uppdateras var 12:e månad eller som för GDPR, när det sker en förändring i dina affärsmetoder.

Det finns ingen standardmall för Integritetspolicy. Du kan använda ditt gottfinnande för att skapa den enligt GDPR- och CCPA-standarderna. Här är en mall för Integritetspolicy från Storbritanniens integritetsregulator, ICO.

Kolla in CookieYes Sekretesspolicy.

Var ska jag placera min sekretesspolicy?

Helst bör du placera Sekretesspolicyn där användarna enkelt kan komma åt den. Oftast är din webbplats sidhuvud eller sidfot den perfekta platsen för att inkludera policylänken.

När du begär samtycke till att samla in personuppgifter måste du lämna ut information om hur du tänker använda och behandla uppgifterna. Därför är det viktigt att lägga till länken på sådana platser, så att de är medvetna om vad som händer med deras data innan de samtycker. Du kan t.ex. tillhandahålla länken till Sekretesspolicyn på din cookiebanderoll.

Vad är skillnaden mellan en sekretesspolicy och en cookiepolicy?

En sekretesspolicy uppger allmän information relaterad till alla dataprocesser. Å andra sidan avslöjar en cookiepolicy om användningen av cookies på din webbplats.

En sekretesspolicy kan också innehålla cookiepolicy som ett specifikt avsnitt. Det är upp till dig att bestämma om du vill inkludera cookiepolicyn i sekretesspolicyn eller skapa en separat sida för den.

Här är några bra exempel på en kompatibel sekretesspolicy: Google, Microsoft, Twitter, WhatsApp och Amazon.

Skapa din kostnadsfria sekretesspolicy nu och bli kompatibel!

Registrera dig gratis och gå med de över 1 miljon webbplatser som använder CookieYes för GDPR- och CCPA-efterlevnad.

FÅ GRATIS SEKRETESSPOLICY